Frivillig affaldsindsamling i Morud

NEDENSTÅENDE TEKST ER KOPIERET FRA FACEBOOKGRUPPEN 'MORUDSIDEN'.

Ha rman lyst til at deltage, så anmod om medlemsskab i gruppen, hvis ikke man allerede er i den, eller kontakt Søren Aarenstrup via messenger og hør mere.

 

Kære alle i Morud.
I forlængelse af et opslag omkring indsamling af affald i Moruds facebook-gruppe forleden, håber vi at der er opbakning til dette lille initiativ til at gøre vores by, og den omkringliggende natur, forårsklar i en tid hvor vi er mere hjemme/indenfor end normalt.

I 2019 sparkede Morud foråret i gang med fantastisk opbakning til en fælles affalds-dag som resulterede i at der blev hentet 200 kg. affald ud af naturen i, og omkring Morud.

I år er det desværre ikke muligt at gennemføre et identisk arrangement, så hermed et forsøg på at vi I fællesskab kan bruge den kommende periode, inden at træer/planter springer ud, til at få fjernet affald i Morud.

HVORDAN KAN VI GØRE DET:
Har du tid i overskud, samt behov for lidt frisk luft, så har vi lagt udstyret fra sidste års affaldsindsamling til fri afbenyttelse i rummet v/ Brugsens flaskeautomat. Tilgængeligheden følger Brugsens åbningstider.

I rummet har du inden din gåtur mulighed for at hente affaldstænger, overtræksveste i trafikvenlige farver, samt klare affaldssække samt bruge den lille vægt til at veje “byttet” efter endt tur - Tag dog gerne egen affaldssæk med i tilfælde af at alle poser brugt.

På billedet viser Brugsens fantastiske uddeler, Rene, det udstyr som det er muligt at låne, og Rene har lovet at give en is til børn iflg. Med voksne, når en affalds-turen er afsluttet.

Det vil være dejligt hvis du/I efter en afsluttet affalds-tur, vil lave en kommentar til dette opslag, som kan virke til fælles motivation for os andre, - gerne understøttet med et par billeder.
Skriv gerne:
- Hvor mange har I været afsted?
- Hvor gik jeres tur hen?
- og MEGET gerne vægten på det opsamlede skrald.
Understøttende billeder er meget velkomne.

Hvis I på jeres vej gennem byen observere steder med affald der flyder, må I også gerne skrive dette i tråden, så kan vi i fællesskab sikre os at vi kommer hele vejen rundt.

Hvis der er opbakning til at opgive vægt på det indsamlede affald, vil jeg i uge 17 (20/4) lave en opgørelse på indsatsen.
DET KUNNE VÆRE SJOVT AT SLÅ SIDSTE ÅRS 200 kg.

Som ekstra motivation vil jeg forsøge at indsamle et par præmier, som vi trækker lod om d. 20/4 blandt alle der bidrager med data efter deres affalds-tur. Jeg vil offentliggøre lodtrækningspræmierne så snart de kendes.

Jeg hører meget gerne fra jer, hvis I har lysten til at donere en lodtrækningspræmie https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/teb/2/16/1f642.png");">🙂

Mange hilsner
Jytte Højgaard og Søren Aarenstrup

Ps. Vi forsøger at finde en løsning på deponering af det indsamlede affald sammen med Nordfyns Kommune, men indtil det (forhåbentlig) lykkes, bliver vi nødt til at håndtere det indsamlede affald hver især, sammen med husholdningens øvrigt skrald.


 Frivilligcenter Nordfyn

"Skaber de bedste betingelser og muligheder for frivillige og foreningslivet lokalt"

Vi arbejder på hele Nordfyn, så ring gerne i forvejen og lav en aftale, da vi med jævne mellemrum er ude af huset. Vi kommer også gerne på besøg hos dig/jer!

Kontakt

Frivilligcenter Nordfyn 

Sløjfen
Poppelvej 4
5400 Bogense


Tlf: 60811215
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
http://frivilligcenternordfyn.dk

Træffetider:
Mandag til torsdag: 09.00 - 14.00
Fredag: 09.00 - 13.00