Faciliteter

Frivilligcenter Nordfyn er placeret i Sløjfen. Sløjfen er en kommunalt ejet bygning, men styres i det daglige af Frivilligcenter Nordfyn. Foruden Frivilligcenter Nordfyn rummer huset også 2 andre faste beboere. Bogense Billard Klub og Seniornet Nordfyn.

Ønsker du at booke et lokale i Sløjfen, så klik her.

På følgende plantegning kan du se en oversigt over de forskellige mødelokaler, frivilligcentrets kontor samt de to andre foreningers placering.

Sløjfen er et samlingssted for det aktive medborgerskab på Nordfyn. Dette opnås bedst med et sted, der skaber og udvikler fællesskaber på tværs af de traditionelle skel mellem kommune, private aktører, borgere, foreninger, frivillige og andre aktører. Når nye relationer dannes udvikles nye samskabelsesprocesser, partnerskaber, initiativer, projekter og ideer til gavn for kommunens borgere. Der åbnes dermed for et forum hvor læring, frivillighed, civilsamfund og formidling sættes i spil.  

Idéen med Sløjfen er altså at bringe borgere, frivillige og foreningslivet sammen og derved give mulighed for, at parterne indgår i dynamiske samarbejder, hvorved hele huset forhåbentlig vil komme til at summe af liv året rundt.   I praksis skal der skabes et sammenhængende og åbent hus til gavn og glæde for foreninger og aktive borgere inden for det frivillige område. Frivilligcentret finder det hensigtsmæssigt med en organisering med stor inddragelse af frivillige i forhold til Sløjfen, der imødekommer de ønsker, som frivillige og foreninger har i forhold til at skabe et aktivt og levende foreningshus.

Aktiviteterne i huset skal rumme alt fra demokrati, foredrag, aktiviteter omkring frivillighed og foreningsliv til muligheden for at mødes, blive klogere eller stærkere sammen i fællesskab.

Sløjfen har karakter af at være noget ganske særligt, og oplevelsen af at være på i Sløjfen, må gerne udtrykkes som værende hyggelig, hjemlig og inspirerende. Den skal rette sig mod den brede befolkning, men samtidig være kendetegnet ved, at det er frivillighed, der er det bærende element. Arrangementer af anden karakter skal også være velkomment i håbet om at skabe synlighed omkring frivillig- og foreningslivets styrke på Nordfyn.

Vi har altså mange gode faciliteter i Sløjfen, som primært foreninger og frivillige men også andre aktører må gøre brug af. Herunder kan du se billeder af de forskellige rum med en lille tekst om rummenes kapacitet.

Blå stue: Lille mødelokale med plads til 4-6 deltagere.

blå stue

Rød stue: Mødelokale med plads til 6- 8 deltagere.

Væggen mellem blå og rød stue er en foldedør som kan åbnes, hvis der er behov for mere plads

blå rød stue

Puderummet: Stort mødelokale med plads til 10-20 deltagere. 

puderum1  puderum 2

Samlingsrummet: Foredragssal med mulighed for at stille stole op til 60 deltagere. Den hvide væg bag klaveret kan bruges som lærred til projektor.

IMG 1140

Billedet er fra Frivilligcenterets generalforsamling.

IMG 1125

 

 

Cafe Værkstedet: Mødelokale med plads til 20 deltagere, velegnet hvis man også skal spise. Glasfoldedøren kan lukkes og et gardin trækkes for, så man ikke bliver generet. 

IMG 1141

Køkken: Vi har et fuldt funktionelt køkken, men med begrænset køkkenudstyr til madlavning.

IMG 1142

 

 

 

 

 

 

 

 


Frivilligcenter Nordfyn

Vi sikrer de bedste betingelser og de største udfoldelsesmuligheder for den lokale frivillighed. Vi yder konsulentbistand til foreninger, synliggør frivillige aktiviteter og mobiliserer frivillige. Vi gør det lettere at være frivillig forening og nemmere at blive frivillig - også for de borgere, som oplever barrierer i forhold til at deltage i det frivillige fællesskab.

Traditionelt har vi haft et socialt sigte og i særlig grad serviceret de lokale sociale foreninge, men vi servicerer i dag en langt bredere målgruppe med et fokus på at fremme og udvikle den lokale frivillighed, og står således til rådighed for mange typer af foreninger, frivillige og borgere.

Derudover har vi fokus på de foreninger og frivillige initiativer, som ikke er en del af større landsforeninger eller støttestrukturer som DGI, DUF og DIF, f.eks. den uorganiserede og projektorienterede frivillighed, som opstår spontant ud fra lokale behov og engagerede borgere.

Og det er netop vores styrke - tilstedeværelsen i lokalmiljøet, samarbejdet med lokale aktører og kendskabet til lokale behov, fordele og udfordringer.

Vores fysiske placering tæller kontor- og mødelokaler i Sløjfen på Poppelvej 4 i Bogense, hvor vi også forestår den daglige drift - men vi er hele Nordfyns Frivilligcenter, og derfor arbejder vi også ud af huset.

Vi er altid åbne for nye samarbejdsplatforme og ideer, og vi støtter også kommunens mange tiltag i frivillighedens tegn. Vi er også de frivilliges talerør i den offentlige debat om frivillighed og civilsamfund.

Frivilligcenter Nordfyn Samarbejder med Nordfyns Kommune, og er medlem af Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark.

"Vi arbejder på hele Nordfyn, så ring gerne i forvejen og lav en aftale, da vi jævnligt laver opgaver ud af huset - vi kommer også gerne på besøg hos dig/jer."

Sløjfen er navnet på det hus i Bogense, hvor Frivilligcenter Nordfyn har kontor og mødelokaler. Vil du gerne booke et lokale i Sløjfen, så kig under fanen forening → lokalebooking.


Kontakt

Frivilligcenter Nordfyn 
Sløjfen
Poppelvej 4
5400 Bogense


Tlf: 60811215
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
http://frivilligcenternordfyn.dk

Træffetider:
Mandag, tirsdag og torsdag: 09.00 - 15.00
Fredag: 09.00 - 13.00