Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Om os

Frivillig - Karens historie

Karen har tidligere været aktiv i en støttegruppe, da hun mistede sin ægtefælle. Derfor ved hun, hvad det kan give at sidde overfor andre mennesker og fortælle sin historie om tab. Hun besluttede sig for at give tilbage, og blev derfor selv frivillig igangsætter i en sorggruppe.

igangsætter-artikelSom igangsætter er Karens rolle at sørge for at sætte rammerne for gruppen, sørge for at alle får taletid og bliver hørt, og ellers blot give rum til at være. At sidde overfor mennesker, der har oplevet det samme som én selv, og samtidig dele erfaringer, er essensen af sorggruppens rolle, når det kommer til at hjælpe folk videre. Karen fortæller: ”Som igangsætter kan jeg virkelig se den udvikling, der sker med mennesker, der deltager i en selvhjælpsgruppe – jeg ser deltagernes op- og nedture, og jeg oplever, hvordan de rykker sig.” Det giver Karen noget igen: ”Det føles som en belønning for min tid og indsats, hver gang jeg ser en deltager få det bedre.” 

Det føles som en belønning for min tid og indsats, hver gang jeg ser en deltager få det bedre.

I selvhjælpsgruppen fortæller deltagerne om tabet, hvad der er hændt siden sidst, og om nogen har oplevet noget, hvor sorgen blev meget tydelig. Som deltager i sorggruppen giver det mulighed for at kunne blive ved at tale om sorgen uden at skulle belaste sine nærmeste omgivelser, og sorggruppens rolle er at skabe et rum for tillid og nærvær.

Som coachuddannet besidder Karen visse sprogteknikker, der gør hendes position som igangsætter af en selvhjælpsgruppe lidt nemmere. Karen kontaktede sin lokale selvhjælpsforening, og inden hun startede som igangsætter, blev hun uddannet og godkendt af foreningen. De hjalp hende i gang ved at tilbyde kurser om emnet: ”Jeg blev klædt rigtig godt på til rollen som igangsætter, inden jeg startede op i gruppen, og det var vigtigt for mig.”