Sløjfen

Velkommen i Sløjfen

Sløjfen er etableret i 2018. Bygningen var oprindeligt Bogense Skoles fritidsordning ved navn Nøglehullet. Fritidsordningen flyttede I 2016 op i nye lokaler på skolen, og i 2018 blev det tomme hus renoveret om til at kunne rumme nye ’beboere’.

Når du bevæger dig rundt i Sløjfen, vil du dog stadig kunne ane spor fra fritidsordningen. Mødelokalerne er nemlig navngivet efter rummenes tidligere funktioner, og enkelte møbler og andet inventar er også arvegods fra fritidsordningen - men som har fået nyt liv i nye rammer.

Huset har 3 faste beboer der tæller Bogense Billard Klub, foreningen Seniornet Nordfyn samt Frivilligcenter Nordfyn. Sidstnævnte forestår den daglige drift i huset.

Vi håber fra Frivilligcentrets side, at du får en god oplevelse med at være i Sløjfen. Du skal være velkommen til at komme med ris og ros, og endnu mere skal du være velkommen til at komme med forslag til hvad Sløjfen kan bruges til foruden de nuværende aktiviteter. Sløjfen skal være i konstant udvikling.

Henvend dig på vores kontor her i huset, eller kontakt os på tlf. 60811215 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Vision

Sløjfen skal være et samlingssted for det aktive medborgerskab på Nordfyn. Dette opnås bedst med et sted, der skaber og udvikler fællesskaber på tværs af de traditionelle skel mellem kommune, private aktører, borgere, foreninger, frivillige og andre aktører. Når nye relationer dannes, udvikles nye samskabelsesprocesser, partnerskaber, initiativer, projekter og ideer til gavn for kommunens borgere. Der åbnes dermed for et forum hvor læring, frivillighed, civilsamfund og formidling sættes i spil.  

Idéen med Sløjfen er altså at bringe borgere, frivillige og foreningslivet sammen og derved give mulighed for, at parterne indgår i dynamiske samarbejder, hvorved hele huset forhåbentlig vil komme til at summe af liv året rundt. I praksis skal der skabes et sammenhængende og åbent hus til gavn og glæde for foreninger og aktive borgere inden for det frivillige område. Sløjfen er altså et eksperimenterende og fremadskuende kraftcenter for frivillig- og foreningsliv samt samarbejdet på tværs.

Aktiviteterne i Sløjfen skal rumme alt fra demokrati, foredrag, aktiviteter omkring frivillighed og foreningsliv til muligheden for at mødes, blive klogere eller stærkere sammen i fællesskab.

Sløjfen må gerne få karakter af at være noget ganske særligt, og oplevelsen af at være i Sløjfen må gerne udtrykkes som værende hyggelig, hjemlig og inspirerende. Det skal rette sig mod den brede befolkning, men samtidig være kendetegnet ved, at det er frivillighed, der er det bærende element. Arrangementer af anden karakter skal også være velkomment i håbet om at skabe synlighed omkring frivillig- og foreningslivets styrke på Nordfyn.


 Frivilligcenter Nordfyn

"Skaber de bedste betingelser og muligheder for frivillige og foreningslivet lokalt"

Vi arbejder på hele Nordfyn, så ring gerne i forvejen og lav en aftale, da vi med jævne mellemrum er ude af huset. Vi kommer også gerne på besøg hos dig/jer!

Kontakt

Frivilligcenter Nordfyn 

Sløjfen
Poppelvej 4
5400 Bogense


Tlf: 60811215
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
http://frivilligcenternordfyn.dk

Træffetider:
Mandag, onsdag og torsdag: 09.00 - 14.00
Fredag: 09.00 - 13.00

Tirsdag er træffefri!